test nl

- Yasmine Ouibrahim

Nieuwe beschrijving

-

Nieuwe beschrijving

-

Nieuwe beschrijving

-

Nieuwe beschrijving

-

Nieuwe beschrijving

-

Nieuwe beschrijving

-

Campagnepunten

Studentenraadverkiezingen

21 & 22 mei 2019


ONDERWIJS

  • Onderwijs van topkwaliteit, ook als de TU groeit
  • No stone coal English
  • Flexibel onderwijs: studeren op jouw manier

FACILITEITEN

  • Altijd de juiste studieplek voor jou
  • Een campus van alle gemakken voorzien

ONTPLOOIING

  • Studeren is meer dan alleen je studie
  • Ruimte voor elke sporter

ORAS kijkt vooruit en gaat zich volgend jaar extra hard inzetten voor deze campagnepunten

“Onderwijs van topkwaliteit, ook als de TU groeit” – Charlotte Kaanen, KT

Als derdejaars student Klinische Technologie geniet ik al een tijdje van onderwijs in Delft, Leiden en Rotterdam. Mijn docenten zijn erg enthousiast, geven inspirerende colleges en hebben veel aandacht voor hun studenten. Ik vind het erg belangrijk dat dit zo blijft. Elk jaar komen er meer en meer studenten studeren aan de TU Delft, wat betekent dat de universiteit ook mee zal moeten groeien. Het onderwijs moet van hoog niveau blijven, ook als de TU groeit, zodat alle studenten zich kunnen ontwikkelen tot de beste ingenieurs. Ik vind het gaaf als een vak me nieuwsgierig maakt en ik uitgedaagd wordt en dat kan niet zonder vakken van goed niveau. ORAS wil zich komend jaar weer volop inzetten voor onderwijs van topkwaliteit, zeker nu de TU zo enorm groeit. Wil jij de komende jaren ook blijven genieten van goed onderwijs? Stem dan op 23 en 24 mei op ORAS!

“Altijd de juiste studieplek voor jou” – Jip de Meijer, IO

Mijn naam is Jip en ik ben derdejaars student Industrieel Ontwerpen. Ik ben lid van Virgiel, hockey bij Dopie en heb begin dit jaar de minor Technology-Based Entrepreneurship gedaan. De contacturen van deze minor waren op verschillende faculteiten, waardoor ik regelmatig mijn vertrouwde faculteit IO moest verlaten. Hierdoor heb ik ervaren dat de TU Delft enorm hard groeit. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om een studie-/ werkplek plek te vinden. Daarnaast heb ik als IO student de behoefte aan diversiteit in studie- en werkomgevingen. Een studieruimte waar voor theoretische vakken gestudeerd kan worden voldoet niet perse aan een ruimte voor creatieve bezigheden en vice versa. Afgelopen jaren heeft ORAS voor extra werkplekken én langere openingstijden gezorgd! Komend jaar willen we met de ontwikkeling van een vindbaarheidstool de bezetting van studie-/ werkplekken efficiënter maken. Op deze manier heb jij een overzicht van alle studie- en werkplekken en kun je realtime zien of er voor jou een prettige plek is. Vind jij ook dat elke student de mogelijkheid moet krijgen op de juiste studie-/ werkplek aan de TU? Stem dan 23 & 24 mei op ORAS!

“Studeren is meer dan alleen je studie” – Anne-Kee Doing, TN/TW

Hey! Ik ben Anne-Kee, derdejaars dubbele bachelor wiskunde en natuurkunde. Naast het vele studeren vind ik het erg belangrijk om bezig te zijn met verbreding naast mijn studie. De studentencultuur in Delft biedt een unieke kans om je in verschillende richtingen te ontplooien. Er is ruimte om een Dreamteam te doen, topsport te beoefenen, een start-up te beginnen, een Honours Program te volgen of commissie-/bestuurswerk naast je studie te doen. Zelf heb ik dit jaar twee hele leuke commissies gedaan bij de VvTP en op Proteus, maak ik tijd voor vrijwilligerswerk en probeer ik ook nog af en toe te werken. ORAS is van mening dat jij de beste ingenieur wordt als je de ruimte hebt om zelf te kiezen of en hoe je je naast je studie verbreed. ORAS zet zich er dan ook voor in om deze keuze open te houden door zich onder andere hard te maken voor het behoud van RAS-maanden. Vind jij ook dat studeren meer is dan alleen je studie? Stem dan op ORAS!

“Een campus van alle gemakken voorzien” – Louis Marting, ET

Ik ben Louis, ik ben derdejaars student bij elektrotechniek. Verder ben ik lid bij C.S.R. Naast college volgen ben ik wel vaker op de campus te vinden. Ik maak graag gebruik van de gemakken die de campus voorziet. Als ik aan het blokken ben voor een tentamen neem ik vaak een korte pauze, dan vind ik vind het fijn om een snack bij de supermarkt op de campus te halen. Regelmatig print ik samenvattingen uit om daar extra bij de schrijven. Gelukkig kan ik altijd een printer in de buurt vinden! Zo kan ik weer vlot door met studeren. Er staan nu ook fietsreparatiepalen op de campus, als je dan erachter komt dat je band lek is, kan je in ieder geval nog snel thuiskomen. Zonder ORAS zouden deze gemakken op de campus er niet zijn! Maar de campus is nog niet perfect, aankomend jaar wil ik namens ORAS zich inzetten om meer gemakken op de campus te krijgen. Wil jij ook graag een campus van alle gemakken voorzien? Stem dan op 23 en 24 mei op ORAS!  

“No stone coal English” – Mart van de Ven, LR

Ik ben Mart van de Ven en ben 2,5 jaar geleden naar Delft verhuisd om Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek te studeren. Mijn keuze voor Delft was vooral gemaakt op de goede reputatie van de universiteit, en het internationaal hoog aangeschreven onderwijs. Aangezien LR volledig Engelstalig is, kwam al direct de grote omschakeling naar onderwijs in het Engels. Gelukkig went het Engels spreken snel, vooral door het constant te doen. Daarbij spreken veel docenten op LR goed verstaanbaar en vloeiend Engels. Echter kent iedereen ook wel een docent met een flink accent, die nogal eens hakkelend zijn weg door een college baant. Colleges in het Engels zijn heel uitdagend en nuttig, maar dan is het heel belangrijk dat de kwaliteit van het college er niet op achteruit gaat! ORAS vindt daarom dat docenten intensief ondersteund en getoetst moeten worden om hun niveau en accent in het Engels voor iedereen goed verstaanbaar te krijgen. So: “no stone coal English!”. Wil jij ook docenten met uitstekende beheersing van het Engels voor colleges van topniveau? Stem dan ORAS!

“Meer ruimte voor elke sporter” – Caspar Boersma, WB

Ik ben Caspar en ik ben nu derdejaars student Werktuigbouwkunde. Daarnaast zit ik bij DSC en sport ik graag! Vroeger heb ik altijd gehockeyd, maar hier in Delft heb ik ook verschillende andere sporten uitgeprobeerd: van de sportschool tot aan rugby. Dit heb ik kunnen doen door de goede faciliteiten van Sport- en Cultuur (S&C). De TU groeit en dat betekent dat er meer studenten zich bij S&C gaan inschrijven. Nu is er al het probleem dat veel sportverenigingen geen nieuwe teams meer kunnen beginnen, door de beperkte ruimte. Hierdoor wordt het voor studenten moeilijker en minder laagdrempelig om te beginnen met sporten. Daarnaast ziet het er naar uit dat de groei in studenten alleen nog maar blijft toenemen. S&C is gelukkig al druk bezig met verbouwen en in samenwerking met ORAS is de capaciteit van de sporthallen al uitgebreid. Dit is een goed begin, maar het aantal sportvelden is nog lang niet groot genoeg! ORAS vindt dat elke student die dat wil zonder drempel moet kunnen sporten en dat er daar meer sportvelden voor nodig zijn. Vind jij dat ook? Stem dan op ORAS!

“Flexibel onderwijs: studeren op jouw manier” – Femke van Giessen, WB

Ik ben Femke en ik geniet nu al vier jaar lang van het studentenleven in Delft. Dit komt mede door mijn studie werktuigbouwkunde waarin veel uitdaging is te vinden en weinig verplichtingen zijn. Dit geeft mij de kans om zelf te plannen wanneer ik studeer maar ook wanneer ik de tijd heb om dingen als sporten, werken en commissies te doen. Met avondcolleges of verplichte tussentoetsen, krijg je hier al minder ruimte voor. Daarnaast kun je door weinig verplichtingen en flexibel onderwijs ook zelf de manier waarop je studeert bepalen. Iedereen studeert op zijn eigen manier: de een studeert bijvoorbeeld het beste door naar colleges te gaan en de ander leert weer veel liever uit een boek. Als de TU je niet bij je hand vasthoudt, maar jou zelf de verantwoordelijkheid geeft, hoe en wanneer je studeert, krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen tot top ingenieur. Vind jij ook dat onderwijs flexibel moet zijn zodat jij kan studeren op jouw manier? Stem dan op ORAS!

PARTNERS