Ingenieur van Wereldklasse

- Maud Reinders

Tijd voor ontwikkeling

- Matthijs van Teeffelen

Natuurlijk duurzaam!

- Alexandra Schelling

Lekker in je vel

- Jelle Stap

Jouw perfecte campus

- Jozua Heule

Baas over eigen studie

- Tessa Hartog

Oost, west, Delft best

- Madelon van Haften

Betalen per vak

- Janneke Lombaers

Kieslijst

Maud
Reinders (B-IO)

Ingenieur van Wereldklasse

Hiii, mijn naam is Maud, ik ben derdejaars IO student en ik sta dit jaar op plek nummer 1 voor de studentenraadsverkiezingen op de kieslijst van ORAS! De TU Delft staat internationaal bekend als een topuniversiteit. ORAS wil deze status behouden en verbeteren! Wij staan voor modern onderwijs van de hoogste kwaliteit, ondersteund door de juiste faciliteiten met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo heeft ORAS Collegerama opgezet en zijn we nu bezig met het implementeren van Virtual Reality in het onderwijs. En met betalen-per-vak willen wij iedereen die aan bijvoorbeeld topsport, commissies of mantelzorg doet tegemoetkomen
Matthijs van Teeffelen (B-TB)

Tijd voor ontwikkeling

Hoi, ik ben Matthijs, vierdejaars TB student en dit jaar ben ik nummer 2 op de lijst van ORAS! Als student wil je jezelf ontwikkelen en dat gaat verder dan alleen de stof die je leert in de collegebanken. Of je nu een commissie, bestuur of Dream team wilt doen, wilt sporten, een bijbaantje wilt hebben of iets anders wilt doen; er moeten genoeg opties voor iedereen zijn. Daarom moet de TU Delft deze actieve studenten ondersteunen met officiële erkenning voor extra curriculaire activiteiten, financiële ondersteuning en flexibel onderwijs. Door ORAS zal waarschijnlijk vanaf het collegejaar 2023-2024 deze financiële compensatie halverwege en aan het einde van jouw jaar worden uitgekeerd, zodat jij je volledig kunt ontplooien naast je studie!
Alexandra Schelling (B-LR)

Natuurlijk duurzaam!

Heyy! Ik ben Alexandra, studeer LR en sta op plek 3 van de kieslijst. ORAS zet zich al jaren in voor duurzaamheid en vindt het belangrijk dat de hele campus duurzamer wordt. Meer geld vrijmaken voor klimaat positieve gebouwen en renovaties is daarbij essentieel. ORAS maakt afval scheiden en printen op gerecycled papier mogelijk en we werken nu zelfs aan afvalvermindering met statiegeldautomaten. Onlangs organiseerden we een campusbrede Greenweek met TNW en GreenTU. Wil jij dat de TU naast topingenieurs opleiden ook een voorbeeld is op het gebied van duurzaamheid? Stem dan op ORAS!
Jelle
Stap (B-TN)

Lekker in je vel

Hey, ik ben Jelle en na 5 jaar studeren weet ik dat af en toe een tentamenweek niet mee kan zitten, of dat een winterdip toeslaat. Gelukkig ziet ORAS de TU Delft als een plek waar je fouten durft te maken en ondersteuning moet krijgen als je niet lekker in je vel zit. Ons doel? Studentenwelzijn en sociale veiligheid altijd als prioriteit! Studeren is spannend en nieuw, daarom staan we in nauw contact met studieadviseurs. Wachttijden bij studentenpsychologen? Niet als het aan ons ligt! Persoonlijk onderwijs en open gesprekken tussen studenten en docenten, dat is waar ORAS voor gaat. Met de "Ben je oké?"-campagne maken we grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar en zorgen we voor een veilige gemeenschap met oog voor elkaar. Jouw welzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Jouw welzijn is altijd bespreekbaar en nooit taboe!
Jozua
Heule (B-LR)

Jouw perfecte campus

Hey! Mijn naam is Jozua en ik studeer Lucht- en Ruimtevaart techniek. Dit jaar sta ik op nummertje 5 van de lijst van ORAS. Wij maken jouw studieleven makkelijker én leuker! ORAS zorgt al jaren voor de beste faciliteiten op de campus, zoals rustige vergaderhokjes voor jouw online meetings en gratis menstruatieproducten bij elk servicepunt. Maar daar stopt het niet, want ORAS blijft werken aan een levendige en fijne campus. Met jouw stem gaan we nu zelfs een padelbaan realiseren! Wij willen dat elke student kan studeren én relaxen op de TU Delft, dus stem voor ORAS en maak jouw studietijd onvergetelijk!
Tessa
Hartog (B-NB)

Baas over eigen studie

Heyy! Ik ben Tessa en ik ben student Nanobiologie. Ik sta dit jaar op plek 6 op de lijst van ORAS. ORAS is van mening dat jij de regie moet hebben over jouw studie. Om dit te realiseren is het belangrijk dat het onderwijs en de juiste faciliteiten je ondersteunen. Daarom heeft ORAS tijdens de tentamenweken langere openingstijden op de campus ingesteld en werken we momenteel aan de mogelijkheid om vakken op andere faculteiten te kunnen herkansen. Maar dat is niet alles! ORAS ziet dat betalen per vak een uitkomst kan bieden om het onderwijs flexibeler te maken. Zo bepaal jij je eigen studiekoers en word je de baas over jouw studie.
Madelon van Haften (B-TB)

Oost, west, Delft best

Hey! Mijn naam is Madelon. Dit jaar ga ik mijn bacheloropleiding Technische Bestuurskunde afronden en stel ik mij verkiesbaar tijdens de studentenraadsverkiezingen als nummer 7 op de lijst van ORAS. Delft is een stad vol kansen voor elke student. Bij ORAS vinden we dat deze kansen voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom hebben we de StudentDoet-dag opgezet, brachten we, in samenwerking met VSSD, studenten samen met Walk&Talk en zorgen we ervoor dat kleinere verenigingen gebruik kunnen maken van de TU Delft-ruimtes. Ook internationale studenten verdienen een warm welkom in Delft en daar werken we hard aan. ORAS wil dat jij je thuis voelt in Delft en het beste uit je studie haalt. Kies voor een onvergetelijke studententijd en stem ORAS!
Janneke Lombaers (B-WB)

Betalen per vak

ORAS maakt studeren betaalbaar; betaal alleen voor de vakken die jij volgt! Verspil geen geld aan vakken die je niet wilt volgen. Dus of je nu een bestuursjaar doet, fanatiek sport of wat minder lekker in je vel zit, ORAS zorgt dat jij de controle houdt over je portemonnee. En wees gerust, wat ons betreft betaal je nooit meer dan het normale collegegeld!
Sam
van Haren (B-IO)

Padelbaan op de campus

Ontdek de snelst groeiende sport van Europa op de campus van TU Delft! Stem voor een padelbaan en daag jezelf uit met deze leuke en uitdagende sport. Maak kennis met nieuwe mensen en verbeter je conditie!
Sietje Piebenga (B-IO)

Gratis mensturatieproducten overal op de campus

Sinds vorig jaar kan je bij elk servicepunt terecht voor gratis tampons en maandverband in noodgevallen! Dankzij ORAS hoef je niet meer naar huis in deze situaties. Wij vinden namelijk dat niets je mag beperken om je comfortabel te voelen op de TU. Jij ook?
Sander Kamminga (B-CT)

BSA verlaging naar 40 ECTS

Het BSA is te hoog en moet verlaagd worden naar 40 punten. Daarbij willen we dat alle resultaten van het eerste half jaar bekend zijn, zodat je in februari een goede afweging kan maken om door te gaan met de studie. Zo halen we de druk van de ketel, maar zorgen we er tegelijkertijd wel voor dat jij terechtkomt bij de studie die bij jou past.
James Buysschaert (B-TB)

Live overzicht van beschikbare studieplekken

Herken je dat gevoel dat de fijne studieplekken waar je voor naar de campus bent gekomen allemaal bezet zijn? ORAS werkt momenteel aan een app om je hierbij te helpen. Binnenkort kun je in één oogopslag zien welke studieplekken aansluiten op jouw behoeften en of ze op dat moment nog beschikbaar zijn. Zo hoef je nooit meer in onzekerheid naar de campus te fietsen!
Jelle Gortemaker (B-CT)

Herkansen op andere faculteiten

ORAS is van mening dat studeren flexibel moet zijn. Daarom zorgt ORAS ervoor dat je vakken op andere faculteiten kunt herkansen als dat voor jou beter uitkomt. Zo kun je het onderwijs volgen wanneer jij dat wilt.
Eef
Budding (B-TN)

Collegegeld vrijstelling voor bestuurders en Dreamteamers

Laat jouw ontwikkeling niet tegenhouden door collegegeld! ORAS maakt bestuurs- en Dreamteamervaringen toegankelijk voor elke TU Delft student. Wij strijden voor collegegeld vrijstelling voor voltijd bestuurders en Dreamteamers. Kies voor ontplooiing zonder financiële zorgen, kies voor ORAS!
Julia
van Mens (B-IO)

Afvalscheidende prullenbakken door ORAS

Dankzij ORAS kan de enorme hoeveelheid afval die de TU Delft jaarlijks produceert nu gescheiden worden met behulp van speciale afvalbakken. Maar we willen meer doen om de campus nog schoner en duurzamer te maken. Doe je met ons mee?
Daan
Smulders (B-TN)

Permante zachte knip

ORAS wil dat je zonder vertraging door kan stromen naar je master. Daarom pleiten wij voor een permanente zachte knip op de TU Delft, zodat je al aan je master kan beginnen terwijl je de laatste punten van je bachelor haalt. Zo zal geen enkele student ooit meer een jaar lang collegegeld hoeven te betalen voor maar 5 studiepunten.
Britte Leenards (B-WB)

Onderwijs zonder prestatiedruk

ORAS streeft ernaar dat het onderwijs op een manier is ingericht waarbij de prestatiedruk afneemt. Dit betekent dat studenten, die bijvoorbeeld kampen met mentale klachten of een functiebeperking, evenveel waardering en ondersteuning verdienen als honors-studenten. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en tot bloei kan komen.
Alex
Remstedt (B-MT)

Gratis aantekeningenplatform zoals Studeersnel

ORAS wil dat de TU Delft een beter en tevens gratis alternatief ontwikkeld voor Studeersnel. Zo'n platform bestaat al aan de universiteit van Universiteit van Gent én wordt daar door alle partijen positief bevallen. Zo kan iedereen gemakkelijk samenvattingen en aantekeningen delen en vinden
Veena
Madhu (B-CSE)

Openbaar vervoersvergoeding voor iedereen

ORAS vindt het rechtvaardig dat internationale studenten een vergoeding krijgen voor hun reiskosten naar de universiteit en wil daarom een openbaar vervoersvergoeding instellen voor internationale studenten buiten Delft. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om goedkoop naar de universiteit te reizen.
Marjolein Pellikaan (B-IO)

ORAS heeft de "Ben je oké?"-campagne van Rutgers naar Delft gebracht om grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken en te voorkomen. Wij willen dat de universiteit voor iedereen een prettige en veilige plek is, zonder ongewenste situaties.
Joran
Kroesse (M-EE)

Een positief studentenimago

Delft barst van de energieke studenten die zich naast hun studie volop inzetten voor allerlei activiteiten. ORAS vindt het belangrijk om deze betrokkenheid te vieren en zichtbaar te maken, bijvoorbeeld via de StudentDoet-dag. Wil jij ook dat studenten weer een positief imago krijgen? Kies dan voor ORAS!
Crystal
Choy (B-KT)

Campuswijde Greenweek

Het is belangrijk dat de TU Delft stimuleert en inspireert op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor heeft ORAS samen met GreenTU en TNW een campuswijde Greenweek geïntroduceerd om nieuwe perspectieven te bieden rondom duurzaamheid. Door ORAS zal de TU Delft elk jaar een week aandacht hiervoor vragen.
Max
van Hugten (B-LR)

Minder deadlines

ORAS gelooft dat het stellen van onnodige deadlines niet bijdraagt aan goed onderwijs. Daarom zetten wij ons in voor minder deadlines, zodat jij meer ruimte hebt om je studie zelf in te delen en de beste resultaten te behalen. Geen stress meer door onnodige tijdsdruk!
Linde
Bergink (B-MST)

Zwembad op de campus

Stel je eens voor; een zwembad hier op de campus! ORAS zet zich volledig in om dit te realiseren. Wij willen een ruimte creëren waar studenten kunnen ontspannen en sporten. Stem daarom op ORAS.
Mark van der Grun (M-TN)

Collegerama met het gemak van Netflix

ORAS zorgt ervoor dat je altijd en overal kan studeren! Wij vinden het belangrijk dat colleges live gestreamd worden op Collegerama, zodat je vragen kan stellen aan de docent als je niet fysiek aanwezig kunt zijn. Maar dat is nog niet alles! ORAS werkt aan een nieuwe, verbeterde versie van Collegerama, met het gebruiksgemak van Netflix. Zo wordt studeren nog makkelijker en leuker!
Puck
de Wit (B-LST)

Studeren op duurzaam papier

Door ORAS kun je nu op gerecycled papier printen! En in de toekomst willen we zelfs extra compensatie bieden voor de CO2-uitstoot, om de voetafdruk van de TU Delft nog kleiner te maken. Wil je dat wij ons blijven inzetten voor een duurzamere universiteit? Stem dan op ORAS!
Shirley
Li (B-CSE)

ChatGPT volledig omarmen

Nieuwe (AI) technologieën als ChatGPT zijn in opkomst en veel studenten gebruiken dit als ondersteuning bij het studeren. ORAS vindt dat de TU Delft het gebruik van AI moet toelaten en dat ze het onderwijs inrichten op een manier die het gebruik van nieuwe ontwikkelingen als ChatGPT omarmt. Zo blijft de onderwijskwaliteit hoog en wordt het onderwijs efficiënter en flexibeler.
Jesse
Poort (B-NB)

Minor platform voor studenten in het buitenland

Wij vinden dat je optimaal moet kunnen genieten van je minor, zonder beperkingen. Daarom willen we een platform ontwikkelen, speciaal voor studenten die een minor volgen of in het buitenland studeren. Op dit platform kunnen studenten gemakkelijk hun contactgegevens delen, zodat ze makkelijk met elkaar in contact kunnen komen voor verschillende doeleinden. Ons ultieme doel is om jou een onvergetelijke tijd te bezorgen in het buitenland!
Pjotter Dekkers (B-BK)

Jouw Project op A0 printen

Past jouw project of poster niet op A3? Dan kan je op dit moment niet terecht op de campus. ORAS wil hier verandering in brengen! Wij willen printen mogelijk maken met hetzelfde gemak, maar met een groter oppervlak.
Loes
Vogelaar (B-AES)

Prikkelarme studieplekken op jouw faculteit

ORAS zet zich in voor het creëren van prikkelarme studie- en tentamenplekken, zodat studenten zich volledig kunnen concentreren op hun studie. Dit betekent onder andere: passend licht, fijne stoelen en schotten om bewegingsafleiding te vermijden. Op deze manier kan jij in alle rust studeren!.

10 & 11 mei 2023

Studentenraadverkiezingen

PARTNERS