Innovatief en uitdagend onderwijs

- Yasmine Ouibrahim

Studeren is meer dan alleen je studie

- Hielke Piera

Studeren op een digitale campus

- Coco Langens

Het beste onderwijs voor de delftse student, juist nu de TU groeit

- Tim Scholts

Gemakkelijk inschrijven bij X

- Zara-Vé van Tetterode

Structurele aandacht voor studentenwelzijn

- Lars van der Horst

Collegezalen ook inzetbaar als studieplek

- Emilie Jong

Campagnepunten

Studentenraadverkiezingen

21 & 22 mei 2019


ONDERWIJS

  • Innovatief en uitdagend onderwijs
  • Het beste onderwijs voor de Delftse student, juist nu de TU groeit
  • Structurele aandacht voor studentenwelzijn

FACILITEITEN

  • Studeren op een digitale campus
  • Collegezalen ook inzetbaar als studieplek

ONTPLOOIING

  • Gemakkelijk inschrijven bij X
  • Studeren is meer dan alleen je studie

ORAS kijkt vooruit en gaat zich volgend jaar extra hard inzetten voor deze campagnepunten

“Innovatief en uitdagend onderwijs” – Yasmine Ouibrahim, BK

Hey! Ik ben Yasmine en ben een tweedejaars bachelor bouwkunde studente. Ik vind het leuk om me naast m’n studie verder te ontwikkelen door onder anderen commissiewerk te doen en te sporten bij X. Ik heb dit jaar twee commissies gedaan bij Stylos en de facultaire studentenraad van bouwkunde. Hierbij zet ik me dit jaar in voor goed en vooral innovatief onderwijs en juiste faciliteiten binnen bouwkunde, maar dit is ook van belang voor de hele TU. ORAS staat voor innovatief en uitdagend onderwijs. ORAS zet zich in voor een goede combinatie van online leren en contactonderwijs, Blended Learning en online vakken zijn hier een voorbeeld van. Ook zet ORAS zich in voor Virtual Reality, zo is er nu de VR Zone om studenten, docenten en onderzoekers te ondersteunen bij het gebruik, de bouw en de verkenning van VR in onderwijs en onderzoek. Met jou stem kunnen we het gebruik hiervan blijven stimuleren. Stem op 21 en 22 mei op ORAS!

“Studeren is meer dan alleen je studie” – Hielke Piera, LR

Hey technici, vinden jullie ook dat je studententijd over meer dan alleen studeren gaat? Ik ben Hielke en ik sta dit jaar als 2e op de lijst bij ORAS voor de studentenraadsverkiezingen. Naast mijn studie luchtvaart- en ruimtevaarttechniek besteed ik graag mijn vrije tijd aan verschillende commissies en sporten. Ik vind dat een opleiding tot goede ingenieur over meer dan alleen cijfers gaat. Persoonlijke ontwikkeling op gebieden buiten je studie, zoals bijvoorbeeld sporten, buitenlandervaring of dreamteams is voor mij net zo belangrijk. Ook vind ik dat het mogelijk moet blijven om je te verbreden tijdens je studententijd aan de TU Delft, ook al wordt de studiedruk steeds hoger. Is voor jou studeren ook méér dan alleen je studie? Stem dan 21 en 22 mei op ORAS!

“Studeren op een digitale campus” – Coco Langens, WB

Hoi! Ik ben Coco, nummer 3 op de lijst voor ORAS. Dit jaar studeer ik in Londen en ik heb het enorm naar mijn zin! Hiervoor heb ik drie jaar Werktuigbouwkunde gedaan en mijn jaar in Londen gebruik ik als voorbereiding op de master Biomechanics. Voor mijn bachelor moet ik nog één vak afronden en dit kan dankzij de digitale faciliteiten van de TU flexibel vanuit Londen. Via Collegerama kijk ik colleges terug, programma’s die ik nodig heb vind ik op de Virtual Desktop en zelfs het inzien van mijn tentamen kan digitaal. De ICT-voorzieningen van de TU zijn relatief goed, maar continue verbetering is essentieel. Delft is een Technische Universiteit en daarom is het vanzelfsprekend dat de ICT-voorzieningen state-of-the-art zijn. Komend jaar werken wij verder aan de digitale campus! Vind jij dit ook belangrijk? Stem dan 21 & 22 mei op ORAS!

“Het beste onderwijs voor de Delftse student, juist nu de TU groeit” – Tim Scholts, WB

Mijn naam is Tim en ik ben dit jaar te vinden op de 4e plek op de lijst van ORAS. In mijn eerste jaar werktuigbouwkunde zaten we met ongeveer 800 studenten en een projecttafel vinden was toen niet makkelijk. De komst van Pulse heeft deze problemen grotendeels verholpen. Nadat de studie technische informatica Engels is geworden, is deze studie explosief gegroeid. Dit betekent dat de TU Delft ook hiervoor moet beschikken over meer docenten en projectplekken. Wij willen met ORAS ons volgend jaar ook weer inzetten om de groei van de TU delft niet ten koste te laten gaan van de kwaliteit van het onderwijs. Zo kunnen studenten aan elke faculteit in de komende jaren gebruik maken van kleinschalig en kwalitatief goed onderwijs. Vind jij dit ook belangrijk? Stem dan op 21 en 22 mei op ORAS!

“Gemakkelijk inschrijven bij X” – Zara-Vé van Tetterode, TB

Hi! Zara-Vé hier! Ik ben derdejaars Technische Bestuurskunde student en vaak op de campus te vinden. Op het moment ben ik hard aan studeren om mijn bachelor deze zomer af te kunnen ronden. Daarnaast ben ik ook actief bij Laga. Voor mij is het erg belangrijk om naast mijn studie te kunnen sporten, dit doe ik dan ook graag. Vaak ben ik op X te vinden om me uit te leven tijdens het spinnen, of lekker te ontspannen met yoga. Helaas loopt het aanmelden voor deze lessen en het afschrijven van verschillende ruimtes nog niet altijd zo soepel als gewenst. Daarom wil ik mij volgend jaar met ORAS hardmaken voor een beter inschrijfsysteem bij X, waarbij het mogelijk wordt om je via een mobiele telefoon aan te melden en ruimtes af te schrijven. Zo kan iedereen gebruik maken van de faciliteiten die geboden worden door X!

“Structurele aandacht voor studentenwelzijn” – Lars van der Horst, BK

Hoi allemaal! Ik ben Lars, tweedejaars bouwkunde student hier op de TU! Ik heb twee jaar geleden gekozen voor bouwkunde omdat ik mijn technische interesses op een creatieve manier wilde ontwikkelen. Hier heb ik geleerd dat je creativiteit niet kunt forceren en dat dit een proces is dat tijd nodig heeft. Ik geloof dat hetzelfde geldt voor studeren.De toenemende studiedruk heeft negatieve invloed op hoe je presteert, maar beïnvloed ook hoe je naast je studie door het leven gaat.
Aandacht voor het welzijn van studenten blijkt steeds belangrijker te worden nu de hoge druk de nieuwe standaard lijkt. Maar studeren met stress en onder druk hoeft niet de nieuwe norm te worden.ORAS zet zich in voor meer structurele aandacht voor het welzijn van alle studenten. Vind jij dit ook belangrijk? Stem dan 21 en 22 mei op ORAS!

“Collegezalen ook inzetbaar als studieplek” – Emilie Jong, ET

Hoi! Ik ben Emilie en derdejaars elektrotechniek student. Ik denk dat het Delftse studentenleven veel meer te bieden heeft dan alleen studeren. Mijn studie heeft niet veel verplichtingen wat het mogelijk maakt mezelf ook op andere vlakken te ontwikkelen. Zo ben ik lid bij Virgiel waar ik veel tijd steek in commissiewerk en hockey bij een ondervereniging. Dit betekent wel dat ik op de juiste momenten ook hard moet studeren. Op de piekmomenten, tijdens de weken voor de tentamens, is het helaas moeilijk om een studieplek te vinden: ben je niet op tijd, dan is er vaak geen plek. ORAS is bezig om dit probleem aan te pakken. Volgens ORAS moet iedereen die op de TU wil studeren, een geschikte studieplek hebben. Om dit te kunnen realiseren wil ORAS bijvoorbeeld collegezalen als studieplekken inzetten wanneer die niet in gebruik zijn. Vind jij ook dat er voor elke student een studieplek moet zijn? Met jouw stem kan ORAS dit waarmaken!

PARTNERS