Ingenieur van Wereldklasse

- Maud Reinders

Tijd voor ontwikkeling

- Matthijs van Teeffelen

Natuurlijk duurzaam!

- Alexandra Schelling

Lekker in je vel

- Jelle Stap

Jouw perfecte campus

- Jozua Heule

Baas over eigen studie

- Tessa Hartog

Oost, west, Delft best

- Madelon van Haften

Betalen per vak

- Janneke Lombaers

Campagne punten

Studentenraadsverkiezingen

10 & 11 Mei 2023


ONDERWIJS

  • Ingenieur van wereldklasse
  • Lekker in je vel
  • Baas over eigen studie

FACILITEITEN

  • Jouw perfecte campus
  • Natuurlijk duurzaam!

PERSONAL DEVELOPMENT

  • Tijd voor ontwikkeling
  • Baas over eigen studie
  • Oost, west, Delft best

ORAS kijkt vooruit en zal extra hard werken om deze campagne punten werkelijkheid te maken

“Ingenieur van wereldklasse” – Maud Reinders, IO

Hiii, mijn naam is Maud, ik ben derdejaars IO student en ik sta dit jaar op plek nummer 1 voor de studentenraadsverkiezingen op de kieslijst van ORAS! De TU Delft staat internationaal bekend als een topuniversiteit. ORAS wil deze status behouden en verbeteren! Wij staan voor modern onderwijs van de hoogste kwaliteit, ondersteund door de juiste faciliteiten met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo heeft ORAS Collegerama opgezet en zijn we nu bezig met het implementeren van Virtual Reality in het onderwijs. En met betalen-per-vak willen wij iedereen die aan bijvoorbeeld topsport, commissies of mantelzorg doet tegemoetkomen.

“Tijd voor ontwikkeling ” – Matthijs van Teeffelen – TB

Hoi, ik ben Matthijs, vierdejaars TB student en dit jaar ben ik nummer 2 op de lijst van ORAS! Als student wil je jezelf ontwikkelen en dat gaat verder dan alleen de stof die je leert in de collegebanken. Of je nu een commissie, bestuur of Dream team wilt doen, wilt sporten, een bijbaantje wilt hebben of iets anders wilt doen; er moeten genoeg opties voor iedereen zijn. Daarom moet de TU Delft deze actieve studenten ondersteunen met officiële erkenning voor extra curriculaire activiteiten, financiële ondersteuning en flexibel onderwijs. Door ORAS zal waarschijnlijk vanaf het collegejaar 2023-2024 deze financiële compensatie halverwege en aan het einde van jouw jaar worden uitgekeerd, zodat jij je volledig kunt ontplooien naast je studie!

“Natuurlijk duurzaam!” – Alexandra Schelling, LR

Heyy! Ik ben Alexandra, studeer LR en sta op plek 3 van de kieslijst. ORAS zet zich al jaren in voor duurzaamheid en vindt het belangrijk dat de hele campus duurzamer wordt. Meer geld vrijmaken voor klimaat positieve gebouwen en renovaties is daarbij essentieel. ORAS maakt afval scheiden en printen op gerecycled papier mogelijk en we werken nu zelfs aan afvalvermindering met statiegeldautomaten. Onlangs organiseerden we een campusbrede Greenweek met TNW en GreenTU. Wil jij dat de TU naast topingenieurs opleiden ook een voorbeeld is op het gebied van duurzaamheid? Stem dan op ORAS!

“Lekker in je vel” – Jelle Stap, TN

Hey, ik ben Jelle en na 5 jaar studeren weet ik dat af en toe een tentamenweek niet mee kan zitten, of dat een winterdip toeslaat. Gelukkig ziet ORAS de TU Delft als een plek waar je fouten durft te maken en ondersteuning moet krijgen als je niet lekker in je vel zit. Ons doel? Studentenwelzijn en sociale veiligheid altijd als prioriteit! Studeren is spannend en nieuw, daarom staan we in nauw contact met studieadviseurs. Wachttijden bij studentenpsychologen? Niet als het aan ons ligt! Persoonlijk onderwijs en open gesprekken tussen studenten en docenten, dat is waar ORAS voor gaat. Met de “Ben je oké?”-campagne maken we grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar en zorgen we voor een veilige gemeenschap met oog voor elkaar. Jouw welzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Jouw welzijn is altijd bespreekbaar en nooit taboe!

“Jouw perfecte campus” – Jozua Heule, LR

Hey! Mijn naam is Jozua en ik studeer Lucht- en Ruimtevaart techniek. Dit jaar sta ik op nummertje 5 van de lijst van ORAS. Wij maken jouw studieleven makkelijker én leuker! ORAS zorgt al jaren voor de beste faciliteiten op de campus, zoals rustige vergaderhokjes voor jouw online meetings en gratis menstruatieproducten bij elk servicepunt. Maar daar stopt het niet, want ORAS blijft werken aan een levendige en fijne campus. Met jouw stem gaan we nu zelfs een padelbaan realiseren! Wij willen dat elke student kan studeren én relaxen op de TU Delft, dus stem voor ORAS en maak jouw studietijd onvergetelijk!

“Baas over eigen studie” – Tessa Hartog, NB

Heyy! Ik ben Tessa en ik ben student Nanobiologie. Ik sta dit jaar op plek 6 op de lijst van ORAS. ORAS is van mening dat jij de regie moet hebben over jouw studie. Om dit te realiseren is het belangrijk dat het onderwijs en de juiste faciliteiten je ondersteunen. Daarom heeft ORAS tijdens de tentamenweken langere openingstijden op de campus ingesteld en werken we momenteel aan de mogelijkheid om vakken op andere faculteiten te kunnen herkansen. Maar dat is niet alles! ORAS ziet dat betalen per vak een uitkomst kan bieden om het onderwijs flexibeler te maken. Zo bepaal jij je eigen studiekoers en word je de baas over jouw studie.

“Oost, west, Delft best ” – Madelon van Haften, TB

Hey! Mijn naam is Madelon. Dit jaar ga ik mijn bacheloropleiding Technische Bestuurskunde afronden en stel ik mij verkiesbaar tijdens de studentenraadsverkiezingen als nummer 7 op de lijst van ORAS. Delft is een stad vol kansen voor elke student. Bij ORAS vinden we dat deze kansen voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom hebben we de StudentDoet-dag opgezet, brachten we, in samenwerking met VSSD, studenten samen met Walk&Talk en zorgen we ervoor dat kleinere verenigingen gebruik kunnen maken van de TU Delft-ruimtes. Ook internationale studenten verdienen een warm welkom in Delft en daar werken we hard aan. ORAS wil dat jij je thuis voelt in Delft en het beste uit je studie haalt. Kies voor een onvergetelijke studententijd en stem ORAS!

PARTNERS